Special Events

חוקרים ישראלים וסינים נלחמים בזיהום האוויר

בטכניון נערכה סדנה שנועדה להכשיר ולטפח קשרים מקצועיים ומחקרים משותפים של חוקרים ישראלים וסינים בנושאים הקשורים לפיתוח טכנולוגיות להפחתת זיהום אויר ומים – ולפתרון בעיות סביבתיות בשתי המדינות

סדנה בינלאומית ראשונה מסוגה, בנושאי זיהום אויר ומים התקיימה במכון גרנד למחקר המים בטכניון. הסדנה התקיימה במסגרת פרויקט הלמסלי (HELMSLEY) – המהווה בסיס לשיתוף פעולה בין מכון גרנד למחקר המים (GWRI) ומרכז המצוינות לחשיפה סביבתית ובריאות בטכניון (TCEEH) לבין אוניברסיטת שנטאו ומחוז גוואנדונג בסין.

Picture of Perez Lavie the technion presidentProfessor David Broday head of the Center of Excellence for exposure to environmental and health at the Technion

Prof. Ori Lahav head of the Grand Water Research Institute at the Technion

מטרת הסדנה היתה להכשיר ולטפח קשרים מקצועיים ומחקרים משותפים של חוקרים ישראלים וסינים בנושאים הקשורים לפיתוח טכנולוגיות להפחתת זיהום אויר ומים ולפתרון בעיות סביבתיות בשתי המדינות. בסדנה השתתפו כ-70 חוקרים וסטודנטים, מהטכניון, מסין , מהודו ומארה”ב.

פרויקט הלמסלי מאפשר לחוקרים ישראלים בטכניון ללמוד על בעיות זיהום האוויר והמים עמן מתמודדת סין, ולהציע פתרונות אפשריים לבעיות אלה מהניסיון הישראלי בתחום. בנוסף, מתגבשת בימים אלה תוכנית למחקרי שדה בסין של חוקרים מהטכניון בנושאי זיהום אוויר, מים וקרקע.

Studying and learning together

Audience

במסגרת התוכנית תיפרס רשת חיישנים אלחוטית למדידת החשיפה למזהמי אוויר ומים בסביבה העירונית. הנתונים שייאספו ישמשו לניתוח מגמות, מקורות, והצעת אפשרויות להקטנת החשיפה למזהמים אלה. באמצעות אינטגרציה של תצפיות לוויין וניטור קרקעי תבוצע הערכת החשיפה לחלקיקים נשימים, ובאמצעות דיגום שדה באזור חקלאי יתבצע מחקר העוסק בחשיפה לסחף חומרי הדברה משדות מרוססים והשפעתם על הקהילה החקלאית החיה בסמוך.

חוקרי מכון גרנד למחקר המים (GWRI) ישתפו פעולה עם מדענים סינים בנושאי התפלה, טיפול בשפכים, שימוש חוזר במי קולחים בחקלאות ובתעשייה, פיתוח טכנולוגיות למניעת זיהום מים עירוניים, מקורות מים חלופיים, מערכות ניהול ואיסוף שפכים יעילים ומערכות ניטור מתקדמות